Kestopigmentoinnista
 

Kestopigmentoinnit pysyvät ihossa noin 2-3 (joillakin jopa 5) vuotta ja haalistuvat pikkuhiljaa ihon uusiutumisen myötä, kadoten lopulta kokonaan. Pysyvyys riippuu myös paljon ihosta, aineenvaihdunnasta, ja jos on todella rasvainen iho, niin sekin voi vaikuttaa pysyvyyteen heikentävästi.

Jos pigmentointeja haluaa ylläpitää, niin vahvistuksessa olisi hyvä käydä noin 1,5-3 vuoden välein, niin että ihossa on vielä pigmenttiä jäljellä, jotta kulmien muodon näkee hyvin.
Jos pigmentoinnit ehtivät haalistua niin paljon, että joudutaan suunnittelemaan muoto uudelleen, niin hinta menee uusien pigmentointien mukaan. Tällaisessa tilanteessa (pigmentti melkein kokonaan lähtenyt) tehdään pigmentointi yleensä kaksi kertaa, jotta saadaan pigmentoinnit viimeisteltyä ja varmistetaan, että ne kestävät.

Kestopigmentointiin varataan aikaa 1-3 tuntia. Ensimmäisiin pigmentointeihin varataan yleensä pidempi aika kuin vahvistukseen.
Pigmentointien värit, sävyt ja mallit suunnitellaan huolellisesti asiakkaan kasvojen piirteisiin sopiviksi. Suunnittelu tehdään paikanpäällä yhdessä asiakkaan kanssa ja asiakkaan toiveita kunnioittaen.

Kestopigmentointikäsittelyn jälkeen lopputulos on aina n. 30-50% tummempi kuin suunniteltu lopputulos, mutta ihon parantuessa väri haalistuu halutun sävyiseksi.

 

Uudet kestopigmentoinnit

Saavuthan ajoissa paikalle (n. 10 min ennen varattua aikaa.
Ennen pigmentointien aloittamista saat täytettäväksi esitietolomakkeen.

Toiveesi huomioon ottaen suunnittelemme huolella tulevien pigmentointien mallin ja värin.

Pigmentointi tehdään hypoallergisilla väriaineilla ja työskentelyvälineenä on pigmentointineula jolla väri viedään ihon epidermiskerrokseen.
Käsiteltävä alue puudutetaan geelimäisellä pintapuudutteella sen jälkeen, kun ihon pintaa on hieman käsitelty. Puuduttamisen jälkeen käsittely on useimmille täysin kivutonta.

Pigmentoitava alue käydään läpi kaksi-kolme kertaa samalla käsittelykerralla.

Pigmentoimisen jälkeen käsitellyillä alueilla esiintyy usein hieman turvotusta ja punoitusta. Iho-oireiden lievittämiseksi käsittelyn jälkeen alueelle levitetään rauhoittavaa voidetta (ja tarvittaessa kylmäkääreet). Turvotus ja punoitus helpottaa yleensä jo seuraavaan päivään mennessä.

Pigmentointisi ovat tältä osin valmiit. Mukaasi saat kirjalliset hoito-ohjeet jotka käydään yhdessä suullisesti läpi ja joita noudattamalla takaat itsellesi kauniit pigmentoinnit jotka kestävät vuosia.

Näemme vielä jälkikäsittelyn merkeissä 6-8(-12) viikon kuluttua, jolloin uusimme käsittelyn. Jälkikäsittelyn tarkoitus on viimeistellä pigmentoinnit, täyttää mahdollisesti vaalentuneet kohdat ja tarvittaessa voidaan pigmentointeja tummentaa.
 

Käsittelyn jälkeen huomioitavaa:
 

Heti käsittelyn jälkeen pigmentoinnit ovat selvästi tummemmat kuin parantumisen jälkeen!

Paraneminen kestää kokonaisuudessan noin kuusi viikkoa, minkä jälkeen pigmentoinnin todellinen väri on havaittavissa.
Heti toimenpiteen jälkeen väri näyttää kirkkaammalta ja terävämmältä. Noin 5-7 päivän kuluessa väri vaalenee ja pehmenee. Värin kestoa ihossa ei pysty tarkkaan ennustamaan.

 

Jälkipigmentointi

Jälkipigmentointi tehdään 6-8(-12) viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Ensimmäisen käsittelyn jälkeen pigmentoinnit saattavat haalistua melko paljonkin, jonka takia jälkipigmentointi on tärkeää tehdä, jotta saamme kestopigmentoinneista kauniit, tasaisen väriset ja kestävät.
Jälkipigmentoinnissa voidaan tehdä vielä pienet muutokset ja hienosäädöt pigmentointeihin. Tarvittaessa voidaan pigmentointeja tummentaa ja hieman paksuntaa, pidentää jne.

 

Kestopigmentointien vahvistaminen

Kestopigmentointisi haalistuvat, kaventuvat ja ohentuvat vuosien saatossa. Myös värisävy voi muuttua. Muutosten korjaaminen ei välttämättä vaadi samanlaista käsittelyä kuin ensimmäisiä pigmentointeja tehtäessä, sillä ihon alla epidermiskerroksessa on jo jonkin verran väripigmenttiä. Usein pigmentointien vahvistamiseen riittääkin vain yksi käsittelykerta.

Toimenpide tehdään samalla tavalla kuin uusissakin kestopigmentoinneissa.

Saat täytettäväksi esitietolomakkeen. Jos olet aikaisemminkin käynyt laitattamassa pigmentointisi meillä voimme tarkistaa asiakasrekisteristä edellisen suunnitelman.

Sinun toiveet huomioon ottaen suunnittelemme huolella vahvistettavien pigmentointien mahdolliset mallin korjaukset sekä värin.

Pigmentoimisen jälkeen käsitellyillä alueilla esiintyy usein turvotusta ja punoitus. Turvotus ja punoitus laskevat yleensä jo seuraavaan päivään mennessä.

Saat mukaasi kirjalliset hoito-ohjeet, joita tarkasti noudattamalla takaat itsellesi kauniit kestopigmentoinnit, jotka kestävät taas useita vuosia.

 

Käsittelyn esteitä ovat:

Raskaus

Verenvuototauti
Diabetes (Diabetes ei yleensä ole este, mutta se voi vaikuttaa värin pysyvyyteen. Voit varmuuden vuoksi varmistaa vielä lääkäriltäsi voidaanko käsittelyä juuri Sinulle tehdä)
Syöpä
Aktiivinen herpes (käsiteltävällä alueella)
Verenohennuslääke
Arpeutunut tai vaurioitunut iho (haavat jotka eivät ole parantuneet)
Ihottuma käsiteltävällä alueella
Roaccutan -lääkitys
Arpien keloidi taipumus
Käsittelyä tulisi myöskin välttää 6kk kemoterapian, sekä plastiikkakirurgisten toimenpiteiden jälkeen
Dermografismi eli piirtopaukamointi (ei ole este, mutta voi vaikuttaa värin pysyvyyteen)
Ripsipidennykset silmien rajauksia tehdessä (tulehdusriski)


Kestopigmentoinnin jälkihoito:

 • Älä kastele uusia pigmentointejasi 24H. Tämän jälkeen noin viikon verran pelkkä vesipesu, älä ainakaan viikkoon käytä saippuaa tai öljyä pigmentoidulla alueella.

 • Levitä jälkihoitovoidetta ohuelti iholle ensimmäisen kerran 2-3h kuluttua pigmentoimisen jälkeen. Tästä eteenpäin vähintään 2-3 kertaa päivässä viikon ajan, niin että iho ei pääse kuivumaan. Tulehduksen välttämiseksi käytä pumpulipuikkoa.

 • Älä koskettele pigmentoitua aluetta ainakaan seuraavaan 3-4 päivään, koska haava on vielä auki, näin varmistetaan ettei pigmentoidulle alueelle pääse likaa ja bakteereja.

 • Älä hankaa, pyyhi tai raavi aluetta. Käytä taputtelevia liikkeitä.

 • Älä nuku kasvot tyynyä vasten etenkään muutamana ensimmäisenä yönä. Puristuksissa oleva kudos ei saa tarvitsemaansa verta, eikä ravintoa ja kyseinen puoli voi turvota enemmän, saattaa tihkua verta ja menettää enemmän väriä.

 • Rupea kehittyy käsitellylle alueelle tulevina päivinä, ja väri näyttää alkuun paljon tummemalta. Älä revi tai rapsuta rupea pois vaan anna rucen lähteä itsestään. Ruven repiminen voi johtaa pigmentin osittaiseen lähtemiseen, arpeutumiseen ja paranemisen viivästymiseen.

 • Jos revit ruven pois, kudokseen voi kehittyä mikroarpea ja loput pigmenttivärit eivät kestä yhtä hyvin.

 • Mitä huolellisemmin hoidat aluetta nyt, sitä kauemmin väri kestää iholla.

 • Ensimmäisellä viikolla ei saa käydä solariumissa, saunassa eikä uimahallissa uimassa.

 • Vältä suoraa altistumista auringolle n. viikon ajan, ja käytä myöhemminkin UV suojaa.

 • Vältä ainakin seuraavaan viikkoon ympäristöä, jossa lika ja bakteerit pääsevät kontaktiin paranevan alueen kanssa.

 • Älä kuori käsiteltyä aluetta ainakaan pariin viikkoon.

 • Pysyvä lopputulos on jopa 30-50% vaaleampi.
   

Huulet:

 • Älä suutele ainakaan seuraavaan viikkoon.

 • Älä suunnittele hammaslääkärillä käyntiä ainakaan seuraavaan viikkoon.

 • Varmista, että lasit joista juot ovat puhtaita.

Powered by Aava 3